Startsida Till Salu Företaget Fiskrecept Kontakt Önskar köpa
Gunnar Utbults Fiskekonsult
 
        sv flagga   eng flagga
 

Gerds Fiskpasta Guldgul fiskpanna Fiskbullar

Gerds Fiskpasta                               4-5port

med torsk eller sej  

25g        smör eller margarin

1            gul lök

400g      malda fiskfiléer (fiskfärs) av gråsej eller torsk

1           fiskbuljong

1           burk champinjoner (ca 115g) i vatten

1           burk musslor i vatten (ca 150g), kan uteslutas

1 tsk      riven muskot

1 tsk      salt

1½ dl     spad av musslor + champinjoner

1½ msk  vetemjöl

1½ dl     crème fraiche

1 krm     vitpeppar

 

Gör så här:

1.  Skala och hacka löken.

2.  Låt champinjoner och musslor rinna av. Spara spadet.

3.  Kör fiskfiléerna i matberedare.

4.  Stek löken tills den blir mjuk och tillsätt fiskfärsen.

Låt den fräsa med tills den blir genomstekt (vitnar).

5.  Tillsätt champinjonerna och buljongtärningen.

6.  Strö över mjöl och späd med vätska. Rör om.

7.  Låt såsen koka upp under omrörning och låt koka ca 3min.

8.  Rör ned crème fraiche och smaksätt med muskot, salt och peppar.

9.  Blanda ner musslorna.

10. Servera såsen till pasta penne, eller någon annan pastatyp.

SMAKLIG MÅLTID!

 

 

  fyr2