Gerds Fiskpasta 4-5port
med torsk eller sej
25g smör eller margarin
1 gul lök
400g malda fiskfiléer (fiskfärs) av gråsej eller torsk
1 fiskbuljong
1 burk champinjoner (ca 115g) i vatten
1 burk musslor i vatten (ca 150g), kan uteslutas
1 tsk riven muskot
1 tsk salt
1½ dl spad av musslor + champinjoner
1½ msk vetemjöl
1½ dl crème fraiche
1 krm vitpeppar
Gör så här:
1. Skala och hacka löken.
2. Låt champinjoner och musslor rinna av. Spara spadet.
3. Kör fiskfiléerna i matberedare.
4. Stek löken tills den blir mjuk och tillsätt fiskfärsen.
Låt den fräsa med tills den blir genomstekt (vitnar).
5. Tillsätt champinjonerna och buljongtärningen.
6. Strö över mjöl och späd med vätska. Rör om.
7. Låt såsen koka upp under omrörning och låt koka ca 3min.
8. Rör ned crème fraiche och smaksätt med muskot, salt och peppar.
9. Blanda ner musslorna.
10. Servera såsen till pasta penne, eller någon annan pastatyp.
SMAKLIG MÅLTID!